Hundburar

Hundbur

Att ha hund innebär att det finns en hel del praktiska saker att tänka på, som mat och vård liksom hur man skall planera sitt liv runt hundpromenader, motion och lek. Allt detta är egentligen ett nöje då det knappt finns något härligare än att ha hund, men man bör samtidigt vara medveten om att det kräver tid, energi och pengar.

När man har hund bör man även se till att vara utrustad med bra grejer som till exempel leksaker, sängar och bra skålar liksom att skaffa hundbur och köpa billiga hundgrindar för hemmet eller kontoret. Hundar vill gärna vara med sina ägare hela tiden och genom att skaffa en hundbur kan detta göras möjligt på ett flertal olika sätt. Ibland behöver man dock hålla hunden undan vissa olika situationer och åter igen kan en hundbur vara den bästa lösningen.

Transport med bil

Det finns idag speciellt utformade hundburar för när man skall transportera sin hund och beroende på storlek kan man placera dem på olika sätt i bilen. Medan en mindre hund kan åka i en väska eller en liten bur i baksätet så kan en stor hund sitta i en bur som monteras in i hela bakluckan. På så sätt blir transporten säker och hunden behöver inte känna sig trängd elle orolig.

Transport med flyg

En hundbur måste ha specifika proportionen om man vill ha med sin fyrfota vän i kabinen. Detta kan variera lite från flygbolag till flygbolag så det är alltid en bra idé att höra efter med dem vad som gäller. Över lag så brukar man tillåta hundar under 6kg i kabinen, annars får de vistas i bagageutrymmet. Det är alltid bra att ha en universell hundbur som man kan ta med sig överallt.

I hemmet

Ibland kan man behöver stänga in sin hund i en hundbur även i hemmet och det kan bero på ett antal olika faktorer. Man kanske har en riktigt busig liten en som inte låter en städa och då kan man behöva en hundbur eller till och med installera en hundgrind så att man kan få utföra sina husgöromål i fred. Det finns också speciella hundburar som liknar små spjälsängar, det vill säga utan tak, där det finns tillräckligt med utrymme för hunden att leka och att ha en egen liten säng.

Vissa arbetsplatser tillåter att man tar hunden med sig till jobbet och då kan man behöva olika typer av hundburar; en till själva transporten och en till kontoret, så att hunden inte behöver sitta bunden. Alla hundar älskar att få vara med så detta är en investering väl värd för både dig och din hund.

Specialla omständigheter

När hunden är sjuk eller skadad kan man behöva en hundbur för att den skall hålla sig så stilla som möjligt. En annan anledning kan vara att man har en ny valp som måste skyddas från vissa saker som branta trappor eller vassa föremål. Ytterligare en anledning till att tillfälligt stänga in hunden är om man har någon på besök som är rädd för hundar.