Lär din hund vett och etikett vid middagsbordet

Busig hundSkulle du vilja sitta ned i lugn och ro med din familj och njuta av Söndagsmiddagen utan att Fido tiggande gläfser nedanför dig, eller slår med sina tassar på ditt knä och ser på dig med sina stora ögon. Det är dags att göra någonting åt detta. Du ska aldrig under några omständigheter någonsin ge efter för din hunds tiggande och ge den en munsbit för då blir du aldrig av med problemet.

Använd dig av den metod som används i det vilda där det alltid är den ledande hunden som äter först medan de andra får vänta tills han är färdig. Sätt dig vid matbordet med lite hundgodis och låt din hund tigga utan att du ger den någonting. Du ber den att backa och sitta ned och först när den gör det och lagt sig ned kan du vänta i en sekund innan du ger den sin belöning, men den kan bara få den om den ligger kvar på golvet.

Reser den på sig börjar du om. Hunden skall alltså associera det den gör rätt med godsaker. Till slut kommer det att ge med sig. Detta kommer ta ett tag så var bara tålmodig och medan träningen pågår, kan du ha din hund i ett annat rum medans ni lagar mat och äter middag.