Sug för att starta en hemsida om hundar? Kom då ihåg detta!

Som hundägare, husse eller matte kan suget för att starta en blogg, eller hemsida, för att hjälpa andra hundägare lösa olika problem eller träna sina hundar på ett bättre sätt ta över en helt. Om man är en ny hundägare så kan det ofta vara så att man blir helt besatt av den nya utmaningen att träna sin hund och lära denne agera på bästa möjliga sätt. Man surfar olika hemsidor och försöker lära sig så mycket man kan om hundar för att själv bli en bättre hundägare, alternativt så kanske man tar kurser hos olika hundskolor för att bli en bättre husse eller matte. Om suget för att starta en hemsida tagit över din vardag och du helt enkelt måste producera en hemsida eller blogg för att hjälpa andra hundägare bli bättre ägare så följ då tipsen i detta inlägg för att komma igång på ett väldigt snabbt och smidigt sätt.

Köp ett billigt och bra webbhotell

Du ska inte starta världens mest avancerade sida och inte heller kommer du behöva ha servrar som klarar av enorma mängder trafik. Istället ska du titta och se om du kan hitta billiga och bra webbhotell som klarar av det du önskar att göra och på ett bra sätt, till ett bra pris. Det finns få saker att tänka på när man ska välja webbhotell — nedan följer samtliga:

  1. Pris — viktigast av allt är alltid priset. Får du allt du behöver till ett bra pris? Kolla igenom detta innan du går vidare med en webbhotell, då det finns många webbhotell på marknaden och det är dumt att begränsa sig hos en när du möjligtvis kan hitta en annan som erbjuder exakt allt du behöver till ett väldigt bra pris.
  2. Förhandsinstallation av webbplattformar — Ska du arbeta med någon specifik webbutvecklingsplattform? Har du planerat att köra med WordPress eller Wix, eller något annat? Kolla då om webbhotellet erbjuder möjligheten att installera denna med ett knapptryck, då detta kommer underlätta arbetet för dig något enormt. Klicka helt enkelt på “Installera” så kan du börja arbeta med din sida, visavi att behöva installera plattformen själv och behöva hålla på och mecka med filer, mm.
  3. Erbjuds shared hosting? — Shared hosting betyder att du delar utrymme med andra hemsideägare och således får du serverutrymme till ett mycket billigare pris. Som ägare av en liten blogg behöver du inte ha en hel server för dig själv, då servrar är oerhört kraftfulla och för bara en liten blogg så räcker det med bråkdelen av en server. Låt då webbhotellet dela upp kostnaden mellan dig och några andra ägare, således får du utrymmet till ett mycket billigare pris. Detta brukar direkt medfölja paketet man köper. Köper man “Shared hosting” är priserna lägre och ovanstående är fallet varför. Priserna här brukar ligga på allt mellan 49 kr/månad till 89 kr/månad och d ådelar man utrymme med andra — istället för att betala för en egen server via Amazon eller andra molnlösningar för 700-800 kr/mån.

När webbhotellet är löst…

…är det bara att köra igång! Nu är hela miljön uppsatt och du kan helt enkelt navigera dig in på din hemsida via uppsättningen webbhotellet erbjuder dig — därefter så kan du arbeta med din sida direkt via hemsidans administrationspanel eller dylikt, beroende på den webbutvecklarplattform du valt. Om du valt att köra med WordPress så brukar sökvägen oftast vara domän.com/wp-admin/ och där kan du börja blogga och anpassa din sida. Med Wix är det lite annorlunda men fungerar i princip på samma sätt.

Nu är det bara att anpassa och polera din sida, få den att se fin ut, och därefter så är det bara att börja blogga! Hjälp nu andra hundägare att lära sig en sak eller två, eller att bli bättre hundägare överlag. Lycka till!