Vilket ska man välja? Hundvakt eller hunddagis?

Ett stort problem när man har inte bara hund som husdjur utan alla möjliga husdjur är var man ska lämna hunden om man exempelvis väljer att åka utomlands, eller besöka några släktingar i några dagar. Ska man ta med hunden? Detta kan visa sig vara problematiskt ibland.

Ett alternativ är att lämna hunden antingen på hunddagis eller hos en hundvakt. Vilket ska man välja dock?

Hunddagis

Ett hunddagis är ett “dagis” man kan lämna hunden på. Dagis som dessa fungerar som så att de vaktar hunden, rastar dem och tar hand om dem så länge hundarna är på detta dagis.

Dessa dagis kan man använda sig utav om man är på jobbet och behöver någon att vakta hunden. Eller, som tidigare sagt, om man behöver ta en semester och inte vet var man ska lämna hunden.

Vissa hunddagis har också öppet dygnet runt eller tillåter en att lämna hunden under långa perioder. Dessa hunddagis är ideala för den som behöver lämna hunden någonstans medan de är ute på semester.

Nackdelen med hunddagis är att dessa kommer med en massa förmåner som man inte nödvändigtvis kan komma att behöva. Vissa hunddagis erbjuder exempelvis hundbad och andra aktiviteter för hundarna så att de håller igång och inte blir rastlösa. Andra erbjuder lite mindre och då har ett lite lägre pris. Letar man efter olika hunddagis för att hitta den som passar just en så gör man rätt. Men att hitta det bästa hunddagiset kan vara en svår utmaning, dock kan man alltid börja genom att besöka hunddagis Stockholm.

Hundvakt

Hundvakter skiljer sig lite från dagis då dessa oftast är i form av en person som vaktar din hund. Detta innebär att vakten kan ge din hund all uppmärksamhet de har möjlighet att ge och hunden behöver inte dela tak eller rum med andra hundar. Dock så brukar hundvakter kosta lite mer än dagis då dessa som sagt endast har möjlighet att rasta en, och endast en hund. Du betalar alltså för tiden hundvakten spenderar med hunden. Beroende på hundvaktens timpris så kan dessa vara billigare, men även dyrare än dagis. Det är därför viktigt att jämföra och hitta det som passar en själv bäst.

Vad ska man välja?

Rubriken är den stora frågan. Vilket ska man då välja? Hundvakt eller hunddagis?

Om du blir borta länge så är hunddagis det absolut bästa alternativet. Här lämnar du då hunden och behöver inte längre tänka på att någon rastar hunden—istället kan du känna dig säkert och befinna dig i samma båt som många andra hundägare.

Du betalar även mindre då hunddagis kan ta hand om flera hundar på en och samma gång vilket innebär att kan erbjuda lite lägre priser och husa fler hundar på en och samma gång. Detta till skillnad från en hundvakt som oftast endast kan vakta en hund, och då endast en hund.

Hundvakten är ypperlig om man exempelvis planerar att vara borta någon dag eller två. Dessa kan dock bli kostsamma om man planerar att vara borta en längre tid. Då är hunddagis det absolut bästa alternativet.